Επένδυση πέντε αστέρων με διεθνή υπογραφή

Published

16 Jul 2018

Category

Uncategorized

Tags

Σε μια έκταση 110 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στην ανατολική περιοχή της Λεμεσού, κοντά στο ξενοδοχείο Park Lane (πρώην Meridien), ο διεθνούς εμβέλειας όμιλος ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων Oxley Holdings, μαζί με την Planetvision Properties, θα δημιουργήσουν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, που θα είναι μέλος διεθνούς αλυσίδας διαχείρισης ξενοδοχείων καθώς και διαμερίσματα πολυτελείας, συνολικού κόστους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Το μεγαλεπήβολο σχέδιο της κοινοπραξίας Planetvision Properties, (Oxley Holdings και την Planet Vision) αποτελείται από δύο κτήρια είκοσι ορόφων, που θα περιλαμβάνουν 100 διαμερίσματα και συνολικά 245 δωμάτια ξενοδοχείου. Η εταιρεία αναμένει την Πολεοδομική άδεια και αμέσως μετά την εξασφάλισή της θα υποβάλει αίτηση για την οικοδομική άδεια και θα προγραμματιστεί η κατασκευή. Με βάση το χρονοδιάγραμμα το έργο θα ολοκληρωθεί το 2021. Οι δύο οικιστικοί πύργοι θα ανεγερθούν ως προέκταση του ξενοδοχείου και οι ένοικοί τους θα απολαμβάνουν όλες τις παροχές ενός πολυτελούς ξενοδοχείου.

«Γιατί επιλέξαμε την Κύπρο»

«Μας έχει συνεπάρει το ευρύτερο κλίμα ανανέωσης που επικρατεί στην Κύπρο, το οποίο αδιαμφισβήτητα προάγεται μέσα από την οικονομική πρόοδο, την πολιτική σταθερότητα αλλά και τα αυξημένα ποσοστά τουρισμού, δηλώνει ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Oxley Holdings Limited και της Oxley Planetvision Properties Ltd, Ching Chiat Kwong. Και προσθέτει: «Επομένως, οι προαναφερθείσες ευνοϊκές προϋποθέσεις είναι ικανές να θέσουν την Κύπρο στο επίκεντρο των αναπτυξιακών μας δραστηριοτήτων. Πλέον έχει έλθει η κατάλληλη ώρα για την Oxley Planetvision να θέσει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά και να προσφέρει στη Λεμεσό υπερσύγχρονα, υπερπολυτελή και λειτουργικά κτήρια, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από εκείνα που δεσπόζουν στις άλλες μεγαλουπόλεις».

Η Oxley Holdings, όμιλος ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων διεθνούς εμβέλειας και με μετοχές στο Χρηματιστήριο της Σιγκαπούρης, προχώρησε σε κοινοπραξία με την Planetvision Properties, φιλοδοξώντας να δραστηριοποιηθεί σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο πρωτοπόρων αναπτυξιακών έργων που συνδυάζουν κατά κύριο λόγο ποιότητα και υψηλή αισθητική.
Οι δύο εταιρείες συμπληρώνουν η μία την άλλη, δίνοντας τη δυνατότητα στην κοινοπραξία Oxley Planetvision να καινοτομήσει με υπερσύγχρονα έργα υψηλής αισθητικής, δίνοντας ταυτόχρονα το πράσινο φως για νέες εμπειρίες έχοντας ως γνώμονα το ευ ζην. Η Oxley Planetvision ανακοίνωσε την πρώτη της επενδυτική απόπειρα στην Κύπρο που αφορά όχι μόνο κατοικίες αλλά και ξενοδοχεία, στο πλαίσιο ενός πολλά υποσχόμενου και ιδιαίτερα φιλόδοξου εγχειρήματος, με τον κολοσσό να επιθυμεί να ανεβάσει τον πήχη για να ικανοποιήσει τα αιτήματα ακόμη και των πιο απαιτητικών πελατών. Το 50% της κοινοπραξίας Oxley Planetvision ανήκει σε κτηματομεσιτικό γραφείο από τη Σιγκαπούρη (Oxley Holdings Limited) που δραστηριοποιείται στον τομέα του lifestyle property, ενώ το άλλο 50% βρίσκεται στα χέρια της Planetvision Properties Ltd, με έδρα την Κύπρο.

OXLEY HOLDINGS: Επενδυτής με παγκόσμια φήμη

Η Oxley Holdings θεωρείται ως μια από τις πιο επιφανείς εταιρείες στον τομέα της ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων στη Σιγκαπούρη. Έχοντας ως ορόσημα έργα όπως το Royal Wharf και το Dublin Landings στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Oxley Holdings προσδοκά στη δημιουργία ενός έργου- σταθμού για τη Λεμεσό, πλήρως εναρμονισμένου στον ζωηρό παλμό της πόλης, το οποίο θα μαγνητίσει τόσο το εγχώριο όσο και το ξένο κοινό.
Η Oxley Holdings Limited, όμιλος ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων με έδρα τη Σιγκαπούρη, ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη και επένδυση των ακινήτων. Από τις απαρχές της, η εταιρεία γνώρισε ανάπτυξη με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου, με τον Όμιλο να γιγαντώνεται και να επεκτείνεται στις ξένες αγορές, καθώς σήμερα μετρά συνολικά δώδεκα γραφεία στο εξωτερικό. Το πορτφόλιο με τα έργα που αναλαμβάνει η Oxley Holdings Limited είναι ποικιλόμορφο και σχετίζεται κυρίως με δραστηριότητες ανάπτυξης και επένδυσης στον τομέα των ακινήτων σε χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Καμπότζη, η Μαλαισία, η Ινδονησία, η Κίνα, η Μιανμάρ, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, το Βιετνάμ και τώρα η Κύπρος. Το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξης ακινήτων της Oxley περιλαμβάνει επιλογές κατοικιών αλλά και εμπορικών και βιομηχανικών έργων. Βασικό κριτήριο για την εταιρεία ως προς την ανάπτυξη των ακινήτων είναι οι προνομιακές τοποθεσίες, τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του τρόπου ζωής, όπως επίσης και τα κατάλληλα σχέδια. Η Oxley, έχοντας αποκτήσει ευρεία αντίληψη των εκάστοτε τάσεων της αγοράς, έχει επιτύχει αξιοσημείωτη ανάπτυξη με γοργούς ρυθμούς.
Φυσικά η Oxley εξέλιξε περαιτέρω την επεκτατική στρατηγική της, συνάπτοντας προσοδοφόρες συνεργασίες και γεφυρώνοντας ισχυρούς δεσμούς με εταίρους ανά το παγκόσμιο. Ενδεικτικά, το 2013, ο Όμιλος εξαγόρασε το 20% της Galliard (Group) Limited, μιας από τις πιο σημαντικές κτηματομεσιτικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου. Μετέπειτα, η Oxley εξαγόρασε το 40% της Pindan Group Pty Ltd, εταιρείας με έδρα τη Δυτική Αυστραλία, καθώς και το 15% της United Engineers, που ιδρύθηκε στη Σιγκαπούρη το 1912.

PLANETVISION PROPERTIES – Με όραμα την επανάσταση στα ακίνητα

Η Planetvision Properties ιδρύθηκε στην Κύπρο έχοντας ως όραμα την επανάσταση στον τομέα των ακινήτων. Αναλαμβάνει ποικίλα projects που αναπτύσσονται σε κυπριακό έδαφος, ενώ παράλληλα προχώρησε στη σύναψη συνεργασιών βαρύνουσας σημασίας με διακεκριμένους ξένους κολοσσούς. Κύριο μέλημα της Planetvision Properties είναι να εξασφαλίσει πως η ποιότητα των έργων που αναλαμβάνει αλλά και το τελικό αποτέλεσμα του κάθε project θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Το έμπειρο προσωπικό της εταιρείας, οι εξειδικευμένοι εξωτερικοί συνεργάτες και σύμβουλοι και η πενηντάχρονη πείρα στον τομέα των ακινήτων αποτελούν εχέγγυα επιτυχίας για την Planetvision Properties. Άλλωστε, η υψηλής αισθητικής αρχιτεκτονική, οι μοναδικές τοποθεσίες καθώς και οι πρωτοποριακές μέθοδοι που εισάγονται στις διαδικασίες κατασκευής είναι πλέον συνώνυμα της Planetvision Properties.

http://www.philenews.com/oikonomia/epicheiriseis/article/554869/ependysi-pente-asteron-me-diethni-ypogafi